Jak utworzyć wersję sprawozdania finansowego (FSV) w SAP

ten samouczek przeprowadzi Cię przez kroki, aby utworzyć wersję sprawozdania finansowego

Krok 1) Wprowadź kod transakcji SPRO w polu polecenia

Krok 2) na następnym ekranie Wybierz SAP reference IMG

jak utworzyć wersję sprawozdania finansowego (FSV) w SAP SAP

Krok 4) na następnym ekranie wybierz nowe wpisy

Krok 5) na następnym ekranie Wprowadź następujący

1. Wprowadź klucz FSV
  2. wprowadź opis do celów FSV
  3. wprowadź opis do celów FSV
  4. klucz językowy określa język,w którym wyświetlane są teksty, wprowadzane teksty i drukowane dokumenty.
  5. Wprowadź ten wskaźnik, który określa, czy klucze pozycji f. s są przypisywane ręcznie lub automatycznie, gdy zdefiniowane są wersje sprawozdania finansowego.
  6. jeśli określimy COAhere, tylko konta z tego wykresu kont mogą być przypisane podczas definiowania sprawozdania finansowego. Jeśli nie określisz wykresu kont, podczas definiowania sprawozdania finansowego można przypisać konta z kilku wykresów kont.
  7. Wprowadź ten wskaźnik, który określa, że numery kont grupowych powinny być przypisane zamiast numerów kont podczas definiowania wersji sprawozdania finansowego.
  8. Wprowadź ten wskaźnik, ponieważ umożliwia przypisanie obszarów funkcjonalnych lub kont w wersji sprawozdania finansowego.

Jak utworzyć wersję sprawozdania finansowego (FSV) w SAP

Krok 6) po zachowaniu pól naciśnij Zapisz jak utworzyć wersję sprawozdania finansowego (FSV) w SAP wprowadź numer żądania zmiany

jak utworzyć wersję sprawozdania finansowego (FSV) w SAP

Krok 7) Po zapisaniu wersji sprawozdania finansowego możesz edytować jego elementy struktury , wybierając pozycje sprawozdania finansowego przycisk
jak utworzyć wersję sprawozdania finansowego (FSV) w SAP

krok 8) na następnym ekranie możesz utrzymuj węzły w wersji obiekt nowa wersja ma domyślnie siedem podstawowych węzłów, wymienionych poniżej

1. uwagi do sprawozdania finansowego
  2. nie przypisano
  3. wynik P+L
  4. wynik netto : strata
  5. wynik netto: zysk
  6. pasywa+kapitał własny
  7. aktywa

jak utworzyć wersję sprawozdania finansowego (FSV) w SAP

możemy utrzymać tekst węzła, klikając dwukrotnie węzeł . Możemy utworzyć podpozycje do węzła, wybierając węzeł i naciskając przycisk Utwórz elementy Jak utworzyć wersję sprawozdania finansowego (FSV) w SAP Nowa pozycja zostanie utworzona jako podmodel do wybranego węzła. Możemy przypisać konta lub grupę Kont do węzła, wybierając węzeł i naciskając Przypisz konta . Jak utworzyć wersję sprawozdania finansowego (FSV) w SAP

Poniżej znajduje się przykład takiego przydziału.

1. główny węzeł „aktywa”
  2. Podmodel „środki pieniężne & ekwiwalenty środków pieniężnych” jest przypisany do aktywów .”Petty cash”jest subnodem przypisanym do ekwiwalentu pieniężnego Cash &.Inne węzły są również przypisane do ekwiwalentów pieniężnych &, takich jak : Sprawdzanie, konto Citibank,Mellon Bank, Citibank Canada
  3. Wykres klucza konta używanego do przypisywania kont
  4. zakres kont przypisanych do węzła
  5. zakres kont

Jak utworzyć wersję sprawozdania finansowego (FSV) w SAP

Krok 9) po utrzymaniu struktury naciśnij Zapisz Jak utworzyć wersję sprawozdania finansowego (FSV) w SAP i z powodzeniem stworzyliśmy wersję sprawozdania finansowego.